Inloggen voor besloten content

Inloggen als lid is mogelijk door het invullen van het inlogformulier rechts. U krijgt dan toegang tot besloten content van de commissie.

Inloggen voor besloten contentzondag, 15 oktober 2017

Bestellen 'Provisie 2.0'

Documenten & artikelen, Print deze pagina: Print

PROVISIE 2.0, HET BOEK

Provisie2.0 persfotoPer 2013 werd door het ministerie van Financiën besloten een volledig provisieverbod voor het advies en de bemiddeling van financieel complexe producten door te voeren. Met het doel de markt van productgedreven verkoop om te vormen naar een klantgerichte adviesmarkt. 

In het unieke boek 'Provisie 2.0' ontdekt u hoe en waarom dit is mislukt. Sterker nog, hoe de productgedreven verkoop juist sterk is toegenomen (Persbericht: bron InFinance)

 

In dit boek leest u verder hoe de topverkopers van vroeger zijn vervangen door digitale verkopers zonder diploma en zorgplicht. En hoe consumenten met één klik letterlijk duizenden euro's kwijt kunnen raken.

Diverse praktijkvoorbeelden in het boek maken duidelijk hoe groot de afstand is tussen theorie en praktijk en hoe aanbieders van producten hiervan profiteren. Ook leest u hoe is ontdekt dat het faillissement van aanbieders van levensverzekeringen zo goed als onafwendbaar is.

Aangetoond wordt ook dat het provisieverbod tot een totale afbraak van onafhankelijk advies heeft geleid in Nederland en hoe dit consumenten structureel miljoenen euro's per jaar kost. En lees vooral ook hoe in het buitenland provisie wel succesvol is geïmplementeerd en hoe succesvol Nederlandse verzekeraars in die landen zijn.

De auteurs van dit boek, Edwin Herdink (voorzitter CFD) en Jeffrey Leichel (voorzitter Stichting ODIN) hebben 'Provisie 2.0' geschreven om de confronterende gevolgen van het provisieverbod in de praktijk aan het licht te brengen. En om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de evaluatie van het provisieverbod, dat het ministerie van Financiën in het laatste kwartaal van dit jaar afrondt. In 'Provisie 2.0' wordt ook een oplossing aangedragen, die de voordelen van het provisieverbod behouden en de nadelen van het verbod elimineren.

Provisie 2.0 is de 'must read' voor iedereen die gelooft in toegankelijk onafhankelijk financieel advies en de bescherming van consumenten tegen verkeerde productkeuze.

Bestellen

Het boek 'Provisie 2.0' is verkrijgbaar in PDF (€ 14,95) en in paperback (€ 19,95). Klik op deze link om door te gaan naar de bestelpagina. CFD-donateurs en ODIN-abonnees betalen een speciale prijs.

Social Bookmarks

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Annuleren Reactie toevoegen...

Populair

 • CFD in het nieuws

  CFD, zondag, 01 april 2018,

  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

  CFD verschijnt als belangenorganisatie regelmatig in de media. Bent u  geïnteresseerd in de activiteiten van CFD? Lees dan meer hierover in de volgende publicaties.

 • Arrangement Vakbekwaamheid

  CFD, donderdag, 07 april 2016,

  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

  NIBE-SVV en CFD brengen samen een CFD-arrangement uit dat speciaal is ontwikkeld voor de financieel dienstverlener. Met dit arrangement is de vakkennis van de adviseur aantoonbaar en permanent actueel en wordt hij deskundig voorbereid op het PE-Plusexamen tegen bijzonder gunstige voorwaarden.

 • Uw diploma's gaan op de schop!

  CFD, dinsdag, 19 juni 2012,

  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

  Uw diploma's gaan op de schop, dat zijn ten minste de plannen. Lees daarom dit nieuwsbericht aandachtig.