Inloggen voor besloten content

Inloggen als lid is mogelijk door het invullen van het inlogformulier rechts. U krijgt dan toegang tot besloten content van de commissie.

Inloggen voor besloten contentwoensdag, 11 maart 2015

Tuchtraad moet taken van AFM overnemen

Laatste nieuws Documenten & artikelen, Print deze pagina: Print

Bestuurlijke Vernieuwing 2015

Doordat de overheid haar bijdrage aan de toezichtkosten heeft teruggetrokken is de toezichthouder financieel volledig afhankelijk geworden van de partijen die onder haar toezicht vallen. Dit is een uiterst ongewenste situatie, omdat dit de invloed van de overheid op de toezichthouder verkleint en de stijgende toezichtkosten volledig op de sector worden afgewenteld (persbericht).

Door dit beleid komt de overheid nog meer op afstand van de toezichthouder te staan, waardoor de toezichthouder een zeer dominante rol kan gaan innemen en hiermee de persoonlijke vrijheid en continuïteit van bedrijven die onder het toezicht vallen in gevaar kan komen.

Om aan deze ongewenste situatie een einde te maken heeft CFD ingezet op bestuurlijke vernieuwing. Hiermee hoopt CFD een bijdrage te leveren aan herstel van vertrouwen, de almacht van de toezichthouder te doorbreken, effectief toezicht te bereiken en daardoor het toezicht naar de toekomst toe betaalbaar te houden. Meer hierover kunt u nalezen onderstaand visiedocument 'Orde, Tucht en Vertrouwen'.

Social Bookmarks

Populair

 • CFD in het nieuws

  CFD, zondag, 01 april 2018,

  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

  CFD verschijnt als belangenorganisatie regelmatig in de media. Bent u  ge├»nteresseerd in de activiteiten van CFD? Lees dan meer hierover in de volgende publicaties.

 • Arrangement Vakbekwaamheid

  CFD, donderdag, 07 april 2016,

  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

  NIBE-SVV en CFD brengen samen een CFD-arrangement uit dat speciaal is ontwikkeld voor de financieel dienstverlener. Met dit arrangement is de vakkennis van de adviseur aantoonbaar en permanent actueel en wordt hij deskundig voorbereid op het PE-Plusexamen tegen bijzonder gunstige voorwaarden.

 • Uw diploma's gaan op de schop!

  CFD, dinsdag, 19 juni 2012,

  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

  Uw diploma's gaan op de schop, dat zijn ten minste de plannen. Lees daarom dit nieuwsbericht aandachtig.