CFD Columns

Kantoor in beeld

In de rubriek 'Kantoor in beeld' neemt journalist en branchekenner Dick Spelt u mee naar de werkplek van CFD-donateurs. Hier laat hij hen aan het woord over hun passie, bedrijfsvoering en overige activiteiten waarmee men als adviseur dagelijks in aanraking komt. 

 

Deze editie neemt Dick u mee naar Gert van Lunteren, collega te Harderwijk en eigenaar van Gert van Lunteren Assurantiën B.V.    

Lees verder....


Column

CFD biedt via haar Column persoonlijkheden uit de financiële branche een podium, om met visie op recente gebeurtenissen nader in te gaan.

 

 Deze maand is Henk Folkers gastcolumnist

               

Henk is beleggingsdeskundige en financieel expert en heeft vele functies vervult in de financiële branche. In zijn column gaat Henk in op het recente pensioenakkoord en ziet dit als een grote gemiste kans om het voor eens echt goed in te richten.

 Lees verder....


Woekerpolis rode draad carrière Ab Flipse

De woekerpolis, een term die ooit bedacht werd door Antoinette Hertsenberg van Radar is niet alleen een rode draad in de carrière van Ab Flipse maar ook in de geschiedenis van het intermediair. “Een bewogen periode die heeft geleid tot veel geharrewar, claims op verzekeraars en een eindeloze reeks van overheidsmaatregelen voor de branche.”

Lees verder....


Kantoor in beeld

In de rubriek 'Kantoor in beeld' neemt journalist en branchekenner Dick Spelt u mee naar de werkplek van CFD-donateurs. Hier laat hij hen aan het woord over hun passie, bedrijfsvoering en overige activiteiten waarmee men als adviseur dagelijks in aanraking komt. Deze editie neemt Dick u mee naar Geert Sijbring, collega te Assen en eigenaar van het intermediairbedrijf Admicon.  

Lees verder....


Kantoor in beeld

In de rubriek 'Kantoor in beeld' neemt journalist en branchekenner Dick Spelt u mee naar de werkplek van CFD-donateurs. Hier laat hij hen aan het woord over hun passie, bedrijfsvoering en overige activiteiten waarmee men als adviseur dagelijks in aanraking komt. Deze editie neemt Dick u mee naar Peter van't Klooster, collega te Utrecht en eigenaar van het intermediairbedrijf Convento Assurantiën. 

Lees verder....


Kantoor in beeld 

In de rubriek 'Kantoor in beeld' neemt journalist en branchekenner Dick Spelt u mee naar de werkplek van CFD-donateurs. Hier laat hij hen aan het woord over hun passie, bedrijfsvoering en overige activiteiten waarmee men als adviseur dagelijks in aanraking komt. Deze editie neemt Dick u mee naar Teun Feddema, collega te Wilnis en eigenaar van het intermediairbedrijf Assuline

Lees verder....


Misleiding als verdienmodel 

Onlangs kwan Hypotheek24.nl weer negatief in het nieuws. De Reclame code commissie (RCC) tikte de online heypotheekknaller op de vingers vanwege misleidende reclame. Misleiding is volgens Edwin Herdink nog steeds alom aanwezig bij aanbieders van financiële producten. Zo grossiert bijvoorbeeld het woekerpolisdossier in misleidingen.  

Lees verder....


Draait het primair om het imago van de AFM?

Door Anja de Rooy-Kolkman, juridisch adviseur en lid van de CFD Raad van Advies

 

De AFM is in het leven geroepen om toezicht te houden op de financiële markten.

Zelf verwoordt de AFM dat op haar website als volgt:

“De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op de financiële markten: op sparen, beleggen, verzekeren en lenen.  

                                      Lees verder.....


Verspilde energie 

Vroeg in een nieuw jaar is het de ideale gelegenheid om na te denken over waar we in dat jaar op willen gaan inzetten. Wat Edwin Herdink de afgelopen maanden in het bijzonder is opgevallen, is dat veel collega’s zich op de diverse fora weer roeren in de beloningsdiscussie. Naar zijn idee allemaal verspilde energie.

Lees verder.....