Finzeker, hét keurmerk voor intermediairs

Tijd voor een eigen keurmerk

 

De sector is sterk in beweging. Steeds meer kantoren worden opgeslokt door grotere intermediairs. Direct writers krijgen teveel macht en de AFM wil teveel bepalen hoe wij zaken moeten doen.

 

Het is tijd dat kleine en middelgrote kantoren de krachten bundelen en hun positie in de markt terugnemen. Met het vernieuwde keurmerk Finzeker gaan wij je daarmee helpen.  De AFM schiet door

Alhoewel de AFM officieel toezichthouder is, houdt ze zich ook actief bezig met wetgeving. De draai naar actieve transparantie op schadeverzekeringen ligt nog vers in ons geheugen.

 

Sinds 1 oktober 2023 moeten intermediairs de AFM-vergelijkingskaarten gebruiken. CFD is van mening dat de AFM met de introductie van deze kaarten de titel 'onafhankelijk adviseur' heeft gekaapt, door rigide eisen te stellen aan het aantal producten en productsoorten dat moet worden vergeleken. Dat kunnen we niet accepteren.

De consolidatie schiet door

De laatste jaren worden in hoog tempo portefeuilles opgekocht door bepaalde kantoren. Het lijkt voor grotere kantoren momenteel 'eten of gegeten' worden. In blinde vaart worden overnames gedaan en ontstaan megastallen met tienduizenden klanten.

 

Gekwalificeerd personeel om de klanten te bedienen is nauwelijks te vinden. In de directiekamers leeft schijnbaar het idee dat alles wel op afstand kan worden geregeld. Fysiek naar klanten toegaan sterft uit bij deze bedrijven. 

De digitalisering schiet door

Marktpartijen zetten zwaar in op digitalisering. Artificiële Intelligentie, Chatbots, Robot advies, Datagluren of Metaverse, het wordt allemaal gezien als de nieuwe manier om zo goedkoop mogelijk, zoveel mogelijk klanten te bedienen in onze sector.

 

Maar al decennia blijkt uit alle onderzoeken dat consumenten een vertrouwenspersoon, 'face to face' gesprekken, ongebondenheid van kantoren en persoonlijke nazorg als meest belangrijke waarden zien.

Finzeker schiet in de roos

Met het keurmerk Finzeker werken we samen met kantoren die niet achter elke hype aanrennen, maar vasthouden aan wat consumenten zelf aangeven belangrijk te vinden. Zoals persoonlijk advies en een vertrouwensband met de adviseur.

 

We gaan de strijd aan met de AFM, want die heeft niet het alleenrecht op het woord onafhankelijk. We kiezen binnen het keurmerk voor een nieuwe benadering en introduceren nieuwe begrippen voor onafhankelijkheid. 

 

Via campagnes op social media, gesprekken met nieuwe politici, persberichten, nieuwe diensten, klantervaringen en nog veel meer, gaan we met Finzeker een sterk merk neerzetten voor de zelfstandige, regionaal werkende advieskantoren, die altijd hebben gekozen en altijd zullen kiezen voor de persoonlijke relatie met hun klanten.

 

Info en aanmelden

Het keurmerk Finzeker is door CFD ontwikkeld in samenwerking met Stichting TP Diensten.

Wil je ook het keurmerk Finzeker voeren? Kijk dan op www.finzeker.nl voor meer informatie en meld je hier aan voor het keurmerk.

 

Voor CFD-leden gelden zeer aantrekkelijke kortingen. 

 

* Finzeker start met ingang van 2 oktober 2023 met de werving van kantoren voor het keurmerk. Zodra een landelijke dekking is bereikt, starten we met de communicatie en promotie richting consumenten.


CFD Gooimeer 1 | 1411 DC | NAARDEN | T: 064.831.9895 | E: info@commissiecfd.nl