CFD Letselschadeloket

CFD biedt voor leden een landelijk netwerk van letselschade-experts aan, die jouw klant met letselschade direct terzijde staan met hulp en een eerlijke vergoeding van de volledige schade. Voor jouw werkzaamheden ontvang je een kostenvergoeding per zaak én gun je jouw klant de best mogelijke begeleiding.

 

Meld een zaak hieronder aan en binnen 48 uur wordt er contact met je klant gezocht om te inventariseren wat de beste ondersteuning is. Daar zijn geen kosten aan verbonden.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Welke soorten letselschade zijn er eigenlijk?

Je staat er niet altijd bij stil, maar claimbare letselschade komt vaker voor dan je misschien denkt. Hieronder hebben we een lijst letselschades opgenomen die vaak in aanmerking komen voor een claim.

 • Verkeersongevallen, soms ook bij eigen schuld.
 • Arbeidsongevallen.
 • Sportongevallen, ook al zijn borden aanwezig dat het voor eigen risico is.
 • Medische fouten.
 • Ongeval in het Openbaar Vervoer.
 • Letsel aangebracht door dieren.
 • Letselschade in het buitenland.
 • Schadevergoeding bij PTSS.
 • Aansprakelijkheid reisorganisaties.
 • Letselschade door voedselvergiftiging.
 • Letselschade bij zwartwerken (ja, het kan).

Letselschades hebben een verjaringstermijn van vijf jaar. Heb je klanten die in de afgelopen jaren een letsel hebben opgelopen, maar geen letselclaim hebben ingediend? Meld deze dan ook s.v.p. aan.


Waarom experthulp bij letselschade zo belangrijk is.

Jaarlijks nemen verzekeraars ca. 75.000 letselschades in behandeling. Toch zijn dit lang niet alle letselschades. Veel mensen realiseren zich niet dat ze een gedekte zaak hebben. En van die 75.000 zaken weten veel gedupeerden niet dat ze gebruik kunnen maken van een eigen expert.

 

Neem bijvoorbeeld de amazone, die met paardrijles van het paard valt en beide polsen breekt. Overal in de manege hangen bordjes dat je voor eigen risico rijdt. Die zijn daar geplaatst op advies van de verzekeraar. In veel situaties is de manege echter voor 50% mede-aansprakelijk. Deze amazone ontving ca. € 15.000 schadevergoeding, maar pas nadat ze toevallig met een onafhankelijke letselschade-expert in contact was gekomen. 

 

Of de medewerker in de groenvoorziening, die met een elektrische heggenschaar de pees in zijn duim flink beschadigde. Volgens zijn baas was daar financieel niets aan te doen. Na contact met een letselschade-expert volgde een uitkering van ruim € 5.000, plus eventueel toekomstige schades.

 

Kortom, als verzekeringsadviseur heb jij een belangrijke signaalfunctie bij letselschades. Het gaat dan natuurlijk om schades die van enige impact zijn. Jouw klant weet niet waar die grens ligt. Een letselschade-expert wel.

 

En daarnaast blijkt uit de praktijk, dat onafhankelijke letselschade-experts vaak een bredere specialistische kijk op letselschade hebben. Samen met de letselschade-expert van de verzekeraar wordt professioneel onderhandeld welke (toekomstige) schade onder de dekking zou moeten vallen.

 

Jouw klant heeft wettelijk recht op een eigen expert, die op hetzelfde niveau als de schade-expert van de verzekeraar kan overleggen en onderhandelen. Als verzekeringstussenpersoon gun jij jouw klant daarmee de beste ondersteuning. De letselschade-expert claimt zijn/haar kosten bij de aansprakelijke verzekeraar, voor jouw klant is deze professionele ondersteuning kosteloos. 

 

Voor jouw werkzaamheden rond zo'n zaak, denk aan communicatie, signalering, melding zaak en de ondersteuning bij administratieve taken, is het reëel dat die inspanningen ook worden vergoed. Van Stichting TPD ontvang jij daarom een vastgestelde kostenvergoeding voor jouw werkzaamheden.

 

Wij zorgen ervoor dat er een letselschade-expert wordt geselecteerd die kennis van zaken heeft van het bewuste letsel en zo dicht mogelijk bij jouw klant kantoor houdt.