Provisie 2.0

Per 2013 werd door het Ministerie van Financiën besloten een volledig provisieverbod door te voeren voor het advies en de bemiddeling van financieel complexe producten. Met het doel de markt van productgedreven verkoop om te vormen naar een klantgerichte adviesmarkt. 

 

In 'Provisie 2.0' ontdek je hoe en waarom dit is mislukt. En hoe productgedreven verkoop juist is toegenomen. In dit boek lees je ook hoe de topverkopers van vroeger nu zijn vervangen door digitale verkopers zonder diploma en zorgplicht. En leer je hoe consumenten met één klik letterlijk duizenden euro's kwijt kunnen raken.

 

Diverse praktijkvoorbeelden in 'Provisie 2.0' maken duidelijk hoe groot de afstand is tussen theorie en praktijk. En hoe aanbieders van producten hiervan profiteren. Aangetoond wordt ook dat het provisieverbod tot een afbraak van onafhankelijk advies heeft geleid in Nederland en hoe dit consumenten structureel miljoenen euro's per jaar kost.

 

Ook lees je hoe in het buitenland provisie wel succesvol is geïmplementeerd en hoe succesvol Nederlandse verzekeraars in die landen zijn.

 

De auteurs van dit boek, Jeffrey Leichel (voorzitter Stichting ODIN) en Edwin Herdink (voorzitter CFD) hebben 'Provisie 2.0' geschreven om de confronterende gevolgen van het provisieverbod in de praktijk aan het licht te brengen. In 'Provisie 2.0' wordt ook een oplossing aangedragen die de voordelen van het provisieverbod behouden en de nadelen van het verbod elimineren.


Provisie 2.0 is de 'must read' voor iedereen die gelooft in toegankelijk onafhankelijk financieel advies en de bescherming van consumenten tegen verkeerde productkeuzes.

 

Je kunt het boek hieronder bestellen. De paperback versie is al enige tijd uitverkocht, je kunt nu alleen nog de PDF-versie bestellen. CFD-leden kopen met voordeel.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.