Execution only praktijk

Natuurlijk mogen verzekeraars diverse distributiekanalen hebben, zo werkt dat nu eenmaal in de markt. Maar op het moment dat je er het voor de consument slechtste alternatief uitpikt, en die ten koste van andere kanalen gaat voortrekken en ook nog eens pervers gaat sturen op bepaalde producten, dan gaat er duidelijk iets niet goed. En dan kom je CFD tegen, want concurrentie is prima, maar van oneerlijke concurrentie en perverse sturing krijgen wij een beetje uitslag.


maart 2018

CFD: Verbond koerst met ‘buitenechtelijk kindje’ op execution only

Met deze publicatie vraagt CFD onder andere aandacht voor het feit dat het Verbond van Verzekeraars vooral wordt gestuurd door de grote execution only verzekeraars. Dat zorgt voor een immense disbalans in de distributie en is een 'met voorbedachte rade' plan om execution only voor te trekken ten koste van onafhankelijk advies. 


juli 2017

CFD en Odin vragen Dela, Monuta en Yarden kritisch te kijken naar execution only

Aanleiding van deze open brief was het onderzoek dat werd gedaan voor het boek 'Provisie 2.0'. Dit onderzoek stuitte op wel erg perverse sturing van uitvaartverzekeraars op de voor de consument meest dure producten.