Samenwerkingsovereenkomsten

De samenwerkingsovereenkomsten (SWO) tussen aanbieders en intermediairs zijn sinds het provisieverbod aan verandering onderhevig. In de kern kunnen ze nu veel eenvoudiger en vooral veel korter. Adfiz en OvFD (inderdaad CFD was niet uitgenodigd om deel te nemen aan de gesprekken) hebben samen met het Verbond van Verzekeraars geprobeerd de SWO in een modern jasje te steken.

 

Op basis van eigen onderzoek, kwam CFD tot iets andere resultaten en een aantal kritische vragen. Het is op dit moment onduidelijk hoe het SWO zich verder gaat ontwikkelen. Zodra we hier verdere bewegingen zien, zullen we ons weer actief in de discussie mengen, uitgenodigd of niet. 


oktober 2017

CFD wil alles weten van Allianz-BND deal

Een hoogst opmerkelijke zaak, waarbij een soort plof-koop lijkt opgezet om onder doorlopende provisieverplichtingen voor intermediairs uit te komen.


februari 2016

VGZ verliest provisiegeschil als gevolg van onduidelijk SWO

Verzekeraar probeert onder provisieplicht uit te komen


september 2015

Nieuwe SWO komt te vroeg

De nieuwe Samenwerkingsovereenkomst (SWO) die het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en OvFD in november vorig jaar presenteerden is niet compleet en komt te vroeg. Dat zeggen CFD en Stichting ODIN naar aanleiding van de uitkomsten van hun project ‘Wie Betaalt Bepaalt’.


november 2014

CFD en Odin missen ‘vrije toegang tot aanbieders’ in SWO-akkoord

In dit persbericht spreken CFD en ODIN hun zorg uit over belangrijke onderwerpen in het eerste ontwerp van de nieuwe SWO, die het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en OvFD maakten.